Sziasztok,

 a mai meccsünkön sajnos nem nyertünk a Szufla ellen.

Nem nem a Szufla IV ellen akivel egy csoportban vagyunk, hanem ma egy olyan 4.taggal felálló csapat ellen akinek soraiban olyan játékos szerepelt aki ebben az évben egy meccset sem játszott. Annak ellenére, hogy az ellenfelelünk soraiban két olyan játékos is szerepelt aki - valószínűleg nem érdemtelenül - a játékos lista igen elején található, mégis a 4. tag lett a legjobbjuk - ahogy valószínűleg várták.

Ennek hatásait korábbi levelemben leírtam.

Ezt elmondtam a meccsen is, itt is szóvá teszem újra.

Biztos szabályos mondja a szabály, de ha mindig az alapoknál kell kezdeni én személy szerint én máskép képzelem el gyermekeink jövőjét ebben az országban.

Üdvözlettel:

István

Szerző: wellcamino  2010.12.13. 23:18 15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvse.blog.hu/api/trackback/id/tr302514369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogenschutze 2010.12.14. 06:15:58

Azért ehhez hozzátartozik az is, hogy a szezon utolsó mérkőzése volt, ahogy mindenki tudja. És, ha már ekkorra se tud valaki fentragadni, az már nem is fenti játékos. A Szabó Józsi a fent játszott két mérkőzésével, oda se tartozik!!
A másik olvasata ennek, az, hogy nem tartom etikusnak azt, hogy egy mozgássérült játékos miatt, aki gyakorlatilag nem vagy alig tud meccset nyerni (de kalapot le előtte, mert megpróbál helytállni) A mezőny legelső helyén lévő játékos megkaphassa azt a lehetőséget, hogy abban a borzalmas teremben játszhassák le az idegenbe kiírt meccseket. Nálunk esélye se lett volna. Különösen Letanóczki István sportársuknak ilyen jól szerepelni. Abban a teremebe egy hét beszoktatás kell. Alacsony lámpák, az ember háta mögött fényesen világító kávégép, amiből időnként valaki vesz valamit. Iszonyú padló, hangosan visítozó pompomlányok, az asztalon tükröződő fények és ehhez jövő az egyik asztalon pontot elérő játékosukat kiabálva buzdító sporttársak, akik a másik asztallal mit sem törődtek.
Na IDE nem szívesen megyek játszani!
Amúgy meg ne, hogy azt mondja valaki, hogy a jóval mögöttünk lévő Alu-kor az eredményei miatt megérdemli, hogy három emberrel álljunk ki csakhogy ne rontsuk el a felkerülési esélyüket. A képünk éghetett volna, ha ilyen módon ütünk el valakit a feljutástól, de így semmi lelkiismeret furdalásom nem lehet, sőt örülhetnek, hogy játszhattak egy jó játékossal is, mert mi tartósabban Szufla IV esek igazán nem remekeltünk.

wellcamino 2010.12.14. 08:42:41

Kedves Bogenschutze!

köszönöm, hogy hozzászóltál levelemhez és mivel személyesen is megszólítottál írok.
A fair play szellemét örülök, hogy ti sem vitatjátok. Tudjuk, hogy a szokásos felállásotokban ezt a meccset nem nyertétek volna meg , még akkor sem ha „jóval mögöttetek állunk” - ami azért érdekes, kijelentés, mert ha ezt a meccset megnyertük volna , akkor az ősz végén valószínűleg ugyanazon pontszámmal áll a két csapat (egy meccsünk még hátra van) 4-4 vereséggel. Ezt azt hiszem ti is nagyon jól láttátok e derbi előtt. (Azt is el kell mondjam, hogy csapatunk tapasztaltabb játékosai már 2010 szeptemberében induláskor megjósolták a sorsolás ismeretében, hogy nem úgy fogtok felállni ezen a számotokra utolsó meccsen, ahogy szoktatok.)
Azt, hogy mi minden meccsen gyakorlatilag 0:4-ről indulunk, de "hazai" pályán azt mindenki döntse el, hogy előny vagy hátrány - ha jól tudom az Alukor 1 sem játszott e szezon előtt a Hajló utcában - amellett tudom, hogy Jani is mindent megtesz a csapatért. Mindenesetre engedd meg, hogy mi etikusnak tartjuk, hogy így vagyunk egy csapat és győzni akaró játékosokként vállaljuk ennek a nehézségeit. (azért az nem véletlen, hogy az 5 vereségünkből négy 7:9 és a Szüv - akiknek gratulálok a z élen álláshoz és azt, hogy ezt igazi csapatként érték el 4 játékossal - is csak ellenünk ért el 10 nyertnél kevesebb győzelmet.
Kálmán nem véletlenül van holtversenyben az élen, elég jól ismerem, őt nem a terem katalizálja.
Amiben teljesen egyet értünk az a terem adottságai, de az minket is ugyanúgy súlyt. Hidd el nekünk sem jó, ha játék közben vesz valaki egy Capuccino-t ill. táncolnak később kempoznak a háttérben, ezt sajnálom.
A terem hátteréről: személyesen én ebben az évben kezdtem el játszani egyáltalán bajnokságban, de annyit tudok, hogy az Alukor 2 idén feloszlott idős játékosaink utazási problémái – pl: a 75 éves Mester Géza bácsi nem tudja vállalni, hogy a hasonló korú beteg felesége ill. annak 92 éves édesanyja mellett késő érjen haza - ill. a más játékosok anyagi problémák miatt.
Jelenleg ez a klub úgy tűnik, ennyit engedhet meg magának.
Az, hogy a feljutást említetted igen megtisztelő számunkra, de ez részünkről nem volt cél ismerve a fenti összes dolgot, mindamellett, hogy szeretünk játszani és nyerni, ha lehet akkor mindent megteszünk érte.
Leveleim célja sem a megosztás és vitatkozás, hanem a jövő kérdései, azért, hogy kb. 5-10 múlva ne egy bajnokság legyen a kerületben Budapesten, mert a pinyo több szempontból nem vonzó a fiatalok számára.

Üdv.:

bogenschutze 2010.12.14. 09:13:52

@wellcamino:

Ezt a mérkőzést otthon hárman is megnyertük volna!

morocz_tamas 2010.12.14. 09:43:05

Bár abban is van némi igazság amit írsz István, de Dezső írásában többet találok.
Az szerintem is igaz, hogy Kálmán idegenben is tud 4-et nyerni akár a Szufla ellen is, viszont...
a hazai pálya előny, még akkor is ha csak fél éve játszotok ott (vagy még annyi sem), egyszerűen azért, mert _nem_ a Szufla pályán játszotok, ahol viszont a Szufla lenne előnyben ..és ők erről az _előnyről_ lemondtak.

Egyébként Kaiser Jani el tud menni bíráskodni több helyre is, szerintem pl a Szuflához is el tudna jutni.

És szerintem anyagiakra hivatkozni sem etikus.

Én nem hiszem egyébként, hogy
ilyen esetek miatt fiatalok tömegesen fordulnának el pingpongtól, és a "kávéautomatás" termek sem rettentenek el gyerekeket szerintem a pingpongtól. Van szerintem sok más tényező is.

wellcamino 2010.12.14. 10:06:46

Szia Tamás,

Köszönöm, hogy hozzá szólsz. Ezért jók ezek a fórumok, hogy mindenki elmondhatja a véleményét és kiderül az, hogy másképp látjuk ugyanazt a világot,ami nem baj és ha ezt megértjük, előbbre léphetünk minden szinten.
Csak ne legyünk álszentek és merjük kimondani mit miért csináltunk.
Az én világomba azok a csapatok férnek bele az elsőkből - teljesség igénye nélkül Szüv, Poén - akik nem esnek pánikba akkor sem, ha ugyanazzal a csapattal is, de kikapnak és esetleg "nem lesznek dobogón".
Én jelenleg nem ismerek más sportágat, ahol ez a "berakok egy nagyon jó játékost 1 meccsre, hogy nyerjünk" működik.
Ahogy levelemben is írtam a terem ügyben egyetértek, mást jelenleg sajnos hozzátenni nem tudok. Nem felmenteni szerettem volna az Alukor 1-t, hanem némi hátteret megvilágítani kívülállók részére.
Fiatalok esetében és a klub-ok számának csökkenése terén én nem a fejlődést tapasztalom, melynek az én olvasatomban része-alapja a sportszerűség elveszése is.

Üdv.: Is

főszuflák 2010.12.14. 21:42:48

Újra leírom, amit már korábban is megtettem, olyan szabálymódosítás nincs,
hogy nem játszhat olyan ember, aki csak egyszer vagy néhány meccsen vesz a kezébe ütőt. Biztosan rossz, amikor váratlanúl erősen áll ki valaki, de mi nem veletek akartunk kiszúrni csak magunknak jót. Amúgy meg nagy jósok lehettek, ha már szeptemberben tudtátok, hogy erősen fogunk kiállni, mert mi még 2 hete sem tudtuk. Ha ennyire tudtok mindent, megjósolhatnátok, hogy mi lesz a Centeline I.-Szufla II a Bp2 első helyért.

főszuflák 2010.12.14. 21:45:03

Még csak annyit, hogy a Szabó Józsi azóta is borogatja a lábát, mert beleakadt meccs közben a kávéautómatába.

bogenschutze 2010.12.15. 08:22:39

Én annak a visszaélésnek a megszüntetését várnám, hogy ne lehessen egy mozgássérült játékos háta-mögé bújva előnyt követelni a mezőny egyik legerősebb játékosának. Ha valaki elég erősnek és ügyesnek érzi magát, hogy ebben az osztályban játsszon, az alkalmazkodjon az osztályban lévő mindenkire egyformán alkalmazott szabályrendszerhez. Ha meg nem, akkor alacsonyabb osztály. Ez az igazi visszaélés!! Nem az, hogy beállítunk egy cserejátékost. Az legalább a mindenkire vonatkozó szabályok szerint történt.

Diadalmas Szufla3 · http://szufla.fw.hu 2010.12.15. 09:28:06

Szerintem erről a történetről mindenki elmondott már mindent. A bajnokság kb. 250 játékosából egy újonnan kezdőnek nem felelnek meg a szabályok és ezt szóvá tette. Ennyi.

Dzsala elnök 2010.12.15. 09:32:01

@Diadalmas Szufla3: Zoli! Vannak dolgot amiket nem szeretek, ezt sem!

Nem hánytorgassuk a Szufla múltját!
Anélkül hogy állást foglalnék, nem az Istvánnak nem tetszett egyedül a dolog, itt elég sok pro és kontra érv hangzott el.

Szóval amit írtál: NEM IGAZ. és némileg nem is szerencsés csapatjátékos írta.

Dzsala elnök 2010.12.15. 09:36:28

@wellcamino:
azért állást is foglalok akkor és tényeket is közlök.

Tény: A MIKIs játékos (nem tudom Andi volt vagy Péterfy) sok-sok éve a MIKI játékosa, minden évben 2-3 meccset játszanak összesen, volt hogy ellenünk is játszott Andi. Mi örülünk neki, mert szeretjük, rendes csaj.

Vélemény: arra hivatkozni, hogy idősebbek utazása miatt vagy mert valaki azokon a napokon nem ér rá, és ezért vagytok otthon, ez egyszerűen nonsense. Ha a 62 másik csapat kb. 280-300 játékosa kortól, lakhelytől függetlenül megoldja, akkor ennek az egynek is meg kell. Az pedig, hogy olyan helyre sem kell mennetek, ahol van akadálymentesítás, az is nonsense, főleg, hogy János több helyen is meccset vezet.

wellcamino 2010.12.15. 09:45:14

szia Zoli,
én nem hivatkozok rá, csak a történeti hátteret írtam le. E mellet azért komolynak vélhető a dolog, mert az Alukor 2 ezek miatt is megszűnt pár hete, ahogy te is leírtad. Nem sírtak a szövetségnél, egyszerűen abbahagyták és kész.
A jövő esetünkben is nyitott én sem látok előre, a Szufla meccseit sem:)

wellcamino 2010.12.15. 13:29:13

Sziasztok,

írtam korábban egy hosszabb levelet, de most az író jogán töröltem, mivel a rendszernek is sok volt és én sem a megosztást akarom.
Ami a lényeg az megközelítésemben: minden embernek fontos, hogy legyen célja, mostanában főleg az a probléma, hogy nincs, aki beszél fiatalokkal ott meg főleg nincs. Szerintem a sport az a terület, ahol ezek a célok meglehetnek és onnan meríthet az ember a hétköznapjaira( és tanulhat belőle).

De a cél nem szentesítheti az eszközt.

Üdv.:Is
süti beállítások módosítása