Ma már úgyis sok szó volt a szabályokról egy örök értelmetlen vitát szívesen lezárnék. Sokak más-más szabályt tartanának be, mondván amatőr, nem kell komolyan venni és csak azt veszik komolyan amit ők annak gondolnak. Külön szerencsétlenség, hogy ez egyénenként eltér. :) Ezért másolom ide a budapesti (korántsem profi, azaz szintén amatőr) szövetség ülésén elhangzottakat:

A játékvezetőnek nincs lehetősége annak a véleménynek figyelembevételére, hogy a Budapest Bajnokság amatőr jellegű, a résztvevők kedvtelésből vesznek részt a versenyeken, tehát nem kell a szabályok betartását szigorúan megkövetelni. Ha a játékvezető eltér a szabályoktól és teret enged az ilyen véleményeknek, akkor minden esetben a szabályokat betartó játékosokat hozza hátrányos helyzetbe. Erre pedig sem joga, sem felhatalmazása nincs.

A szövetség (minden helyi) tehet kivételt, vagy nem ellenőriz mindent - pl. a budapesti is az anyagi okok miatt a termeknél mérlegel, mivel sok nem felel meg a szabályoknak. Ragasztásoknál ellenőriz, de nem tud minden esetben. Stb.

Forrás: www.bpatsz.hu

Szerző: Dzsala elnök  2010.12.03. 17:43 27 komment

Címkék: szabály

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvse.blog.hu/api/trackback/id/tr102491016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turulmadar1 2010.12.03. 22:36:52

Ugyanezt papoltam durván 2 éve,hogy az amatőr címszó alá bármit be lehet rakni egyesek szerint.....Az tényleg elképesztő, hogy a szabályok közül csak azt tartanák be egyesek,ami épp tetszik nekik,akkor minek szabály?
Akkor én simán mondhatnám ellenfelemnek (mivel amatőrök vagyunk),hogy mivel te ragasztasz ....nekem meg a 21-es szett jobban tetszik,tehát játszunk 21re....

MÁS!!!!

Elég vicces,h még 1 ilyen oldalon sincs demokrácia mint a ppko,és kizárják az embert,csak azért mert az őszintét mondja!!!!
Vicces, hogy a kereskedők,a gyártók, meg az érdekemberek, mondva csinált ürügyekkel pár panasszal el tudták érni azt h kizárjanak!!!!((Az egyik embernek ez a véleménye a másiknak meg az,ez 1 fórum...,)),vagy az én véleményem túl súlyos volt???....rontott az üzleten???ilyen az élet,legalább nem keresitek szét magatokat átveréssel...
Ezért tart itt ez az ország......itt kezdődnek a problémák,soha nem volt demokrácia ,csak áll demokrácia,és soha nem lehetett önálló véleménye az egyénnek,mert mást diktál az érdek....Hánynom kell az ilyen mesterséges irányított dolgoktól....,de sajna ilyen a világ manapság!
500 év múlva majd úgy tekintenek vissza erre a korra, és úgy is fogják tanítani az oktatásokon,hogy a mesterségesen irányított,és a legnagyobb átverések időszaka.

Üdv mindenkinek:
Magyarország feltámadásáért tisztánlátásáért dolgozó Turulmadar.

turulmadar1 2010.12.03. 22:55:15

Az is elég vicces,hogy 1 ilyen oldalon egyetlen 1 ember volt aki kiállt a szabályok mellet.....
Csak akkor lehet rend akár 1 oroszlán falkába is,ha betartják az írott és az íratlan szabályokat a falkatagok,ha nem tartják be mind elpusztulnak......

"Az igazság,minden helyzetből utat talál magának" (..........)

főszuflák 2010.12.03. 23:03:28

Mindenki ezekkel a szabályokkal jön. Én továbbra is tartom, hogy amit a szabályok engednek az lehet, hogy nem mindig etikus, de szabályos. Ha lesznek új szabályok, ahhoz kell igazodni.
Örülni kell, hogy van sok játékos aki él hal ezért a szép sportágért ilyen rossz körülmények között is. Szabályos terem már alig van. Lassan csak a Bse, Postás, Ksi-pályán lehet meccset játszani. Ez szomorú.

turulmadar1 2010.12.04. 00:08:55

Ebbe is van igazság,amit írsz főszuflák,de azért te is azt írod,hogy az új szabályokhoz igazodni kell.Különben, ha nem hozzák meg ezeket az új szabályokat,melyek már nem is olyan újak,régen nem lenne már az asztalitenisz olimpiai sportág!

turulmadar1 2010.12.04. 07:22:52

Azért köszönöm neked hogy ezt belinkelted,jó látni hogy azért a ppko oldalon kívül van olyan vélemény ami az én álláspontomat támasztja alá,és úgy gondolom ez a helyes meglátás,illetve megvilágítása a ennek a témának.
Nem az mikor 1 ember véleménye mellé áll az egész oldal,valami okból kifolyólag....

captain laci 2010.12.04. 09:03:06

Sziasztok!

A nagy kárörömre, hogy a kispest IV. most megnézheti hogy jut fel nem reagálnék, de egy két gondolat a szabályokhoz és a van játékos nincs játékos megjegyzésekhez.

Kispesten több mint 50 játékossal dolgozunk nap mint nap ennek fele 14 éven aluli gyerek, természetes, hogy legalább 5-6-nak rendszeres játéklehetőséget akarunk biztosítani. Csapataink olykor nem elég erősek de szabály szerint be lehet segíteni és ezért ha van olyan szívvel lélekkel bíró játékos mint a Barna akkor azt nem szidni hanem biztatni kellene. Ez az elveszünk meccseket mert nem tetszik valaki teljesen érthetetlen számomra erre szerintem csak egy fegyelmi bizottság lenne jogosult nem ilyen ad hoc leírni sőt az egyik meccs eredménye a pinyon már át is van írva.

captain laci 2010.12.04. 09:10:36

Amatőr nem amatőr kérdéshez:
Sajnos jelenleg nincs elég aktív tag a szakbizottság vezetésében így mindenki úgy érzi ő az illetékes a szabályok értelmezésére, vagy ami még rosszabb úgy gondolja, hogy az ő véleménye az egyetlen helyes, hivatkozni a budapesti szövetség bírói állásfoglalására nevetséges ezzel az erővel bevezetheted a sportorvosit is (mint régen) vagy hogy negyedórás késés után aki nem jelent meg az már vesztett. Igenis ez amatőr bajnokság és nem az az etikátlan ha valaki 3* játszik egy héten hanem ha anyázik, vagy direkt szabálytalan szervát ad, vagy olyan pályát választ ami balesetveszélyes, büdös, hideg vagy egyéb módon súlyosan befolyásolja a játék szórakozás és verseny jellegét.

ttfan 2010.12.04. 11:19:13

Na, még az lenne a jó, ha ide is sportorvosi kéne. Azt hiszem fel kellene mérni a sportorvosi bevezetése előtt, hogy ez hogyan érintené a résztvevők létszámát. Tuti hogy akkor én is abbahagynám és lennének ezzel még páran így.

főszuflák 2010.12.04. 15:31:04

@ttfan: A SPORTORVOSI KÖTELEZŐ LESZ HAMAROSAN. Ezt az országos szövetség teszi kötelezővé. Csak nem tusom mikortól. Már írtam párzsor, hogy mielőtt szabályokat változtatnak meg kellene várni hány csapat marad a sportorvosi bevezetése után.

Amúgy mindenben egyetértek a kispesti íróval, de sajnálom, hogy nem, ismerték jól a szabályt. A többieknek meg nem kell károgni, más is indíthat sok csapatot, minél többen játszák ezt a sportágot az annál jobb.

turulmadar1 2010.12.05. 09:43:32

Igazából a sportorvosival nekem semmi bajom,az nem is árt senkinek ha ellenőrzik a vérnyomását,de a mindenkori asztalitenisz szabályokat minden szinten tök egyformán be kellene tartani, és tartatni...Másképp értelmetlenné válik a sportunk szerintem.

(Ppko fórumszabályok)- Egy fórumba szerintem simán elmondhatja bárki a saját véleményét a termékekről még akár drasztikusan is.....a másik meg megcáfolja,ez a lényeg....A jó sok vita miatt érdekes 1 fórum !
A megnyilvánulásaim meg nem fognak változni,mert ez vagyok én,a véleményemet meg bármiről és bárkiről bármikor felvállalom akár nyilvánosan is...
Örülök,h nem tartod bajnak Fzolesz azt hogy írok akár bárhova is,de én soha se jegyeztem meg azt, hogy te írsz valahova vagy nem,és nem minősítem azt...Úgy látom te tudod miért zártak ki,(tele van jóindulattal ez a nép)....

Na látod Pálinka, h mégis indult Kínai a volkswagen kupán!!!Azt mondtad nem indul Kínai mert ez nekik nem fontos!Mégpedig azért Takácslaci,hogy Boll ne tudjon annyi pontot szerezni,de nem jött össze nekik,mert Boll ellen a játékot nézve elemezve,szinte semmi esélye nem volt Ma Linnak....Látod,ennyire nem jobb Boll mint Ma Lin.
A végén valahogy mindig nekem lesz igazam,és gondolom ez sokaknak fáj...
Különben minden ember azt hiszi h neki van igaza....volt régebben 1 főnököm az nagyon jól látta ezt a fajta emberi hozzáállást,ő mondta mindig azt, hogy 1 munkahelyen mindenki azt hiszi hogy ő dolgozik a legtöbbet,teljesen függetlenül attól hogy valójában mi is az igazság....Mégpedig ez azért van,mert az ember csak a saját maga munkáját érzi át konkrétan, a másét meg nem,ezért azt gondolja a másik nem csinál semmit.(hasonlóképp van ez itt a véleményekkel is)(ez alól én se vagyok ám kivétel):D
Ha emlékeztek arra a nagy vitámra Lorenzóval, hogy Boll zlc-vel vagy Alc-vel játszik....Hát mára az is egyértelműen kiderült.....Kiderült az is hogy feltétlen muszáj volt elvégezni ezeket a szabálymódosításokat az asztalitenisz jövője érdekében,és jót is tett mindennek (főleg a mérgező anyagok likvidálása)
Különben mindenki szereti a saját igazát fújni és ezzel semmi bajom,de én olyan vagyok, hogy ha a másiknak igaza lett, azt elismerem,és nem baszogatásal folytatom tovább dacból csak azért is, mert nem nekem lett igazam a múltkor...és legfőképp nem tolok ki vele emiatt,meg ettől nem haragszom meg rá!!!(persze ha támadnak,viszontreagálás címén feljogosít engem erre a inkorrekt viselkedésre)A mások minősítését(személyeskedést) meg nagyon hanyagolom,mert az soha nem vezet jóra,etikátlan és primitívnek tartom.

turulmadar1 2010.12.05. 10:44:25

Ja,azt meg látjátok mennyire jó és fontos téma ez a szabályok körüli vita!!!???Amivel a ppko-n már egyesek kussoltattak engem inkorrekt módon,hogy már mindenütt ezt látják,és már ezt ők unják (ez nem 1 olyan téma ami unás kérdése),Sajnos az asztaliteniszben,bármilyen témáról beszélünk,hozzá lehet kötni a szabályokat és tényleg mindegy miről beszélünk,beleillik a témába!!!!!De úgy látom h vannak akik ezt értik szerencsére!Még azt is megoldották,h így mehessen tovább......mivel onnan kizártak....
((csak nehogy aztán népszerűbb és olvasottabb legyen valami más pinyós oldal))
Amúgy meg sokkal jobb téma mint bármilyen gumik tesztelgetése,mert az elképesztően relatív,és szinte semmilyen támpontot nem ad,szerintem inkább összezavar mindenkit az hogy mindenki mást-mást ír róla...(persze mert mindenkinek más a keze)Általánosságot meg nagyon nehéz megfogalmazni a gumikról.Ezt senki ne vegye sértésnek,de az aki nem ért el x szintet az asztaliteniszben,annak nem lehet mérvadó a tesztje,sőt ez a legnagyobb félrevezetése a sok szerencsétlen szabadidős játékosnak,akik ebből akarják eldönteni mit vegyenek.Ha 1 minimum nb1 es csinálná a tesztet mindig,azt már mérvadónak lehetne tekinteni.Na ezért nem írtam tesztet soha,mert én nem vagyok azon az x szinten....Csak azt tudom megmondani,h nekem mi a jó....meg véleményezgetni tudok,de a teszthez véleményem szerint sokkal magasabb szint szükségeltetik!!!Egyetlen egyszer próbálkoztam kifejezett kérésre, 1 saját gyártású fateszttel de olyan is lett!!
Senkit nem akarok ezzel megbántani,csak egyszerűen így gondolom.....

ttfan 2010.12.05. 13:00:06

Hát nem árt senkinek ha megmérik a vérnyomását 1x egy évben, meg vizeletét megnézik. De nem úgy, hogy mindenki ott nyomorog a sportkórház 2 rendelőjében. És fél napod erre megy rá, amiért szabit kell kivenned. Régen tök jól megoldott volt, hogy mehettél a kerületedben lévő sportorvoshoz. Most meg....

turulmadar1 2010.12.05. 13:26:53

Igazad van,de ez van....Nem csak ez az 1 dolog lett rosszabb ebben az országban az utóbbi időben sajna.Gyurcsány mindig azt mondta, minden sokkal jobb lett az ő vezetése alatt, és még most is vannak hívei,na ez itt a bökkenő!Az maga csoda hogy egyáltalán nem épültek le a sportok teljesen mostanra...Reméljük a mostani sportbarátabb kormánnyal valamelyest javul majd a sportok helyzete az országban.
De az igazi jó fanatikus ping-pongost nem lehet visszatartani semmivel.

turulmadar1 2010.12.05. 14:09:25

Ezt a Ppko adminnak üzenem: www.youtube.com/watch?v=Ua-cmP8iv-8&feature=related
Mindenkinek érdemes végighallgatni figyelmesen minden szónak jelentése van!

turulmadar1 2010.12.05. 20:51:19

Ez gyenge volt,a fél fogamra se elég....
Kézileg megoldottam a dolgot semmi extra nem kellett hozzá!
(akinek ezt írtam az érti)

h12n12 2010.12.05. 20:56:57

@turulmadar1: Kérlek a ppko.huval kapcsolatos problémáid ne itt akard kibeszélni, és ne innen üzengess nekik.
Köszönöm.

főszuflák 2010.12.05. 21:34:37

A szabályt módosítani kivánók számára még annyit:
- Amennyiben megtiltanák jövőben az egy héten többet játszást, akkor is berakhatnak a csapatok csak ritkán játszó, de nagyon jó játékosokat, mint pl. Lakatos Andrea, ezt nem lehet tiltani.
- Kerület 2-ben mindig lesz keresztbenjátszás, mert nincs ker.3, így alúlról nem tud jönni feljátszó. így azt sem lehet kizárni, hogy az egyik ker 2-ből a másikba illetve a fontosabb meccsekre a ker.2-ből ker 1-be át illetve felmenjen egy jó játékos.
Csak arra kell figyelni akkor, hogy egy meccsen játszon a héten. Ez is szabályos lesz akkor, de ugyanúgy nem fog tetszeni sokaknak.
Tudomásul kell venni, hogy olyan szabály nincs, ami mindenkinek jó. Mindig fog tiltakozni valaki és a tiltakozónak sokszor igaza lesz, a legtöbbszőr persze nem. A nagyobb egyesületeknak mindig jobb lesz, mert könnyebb igazodniuk az éppen aktuális szabályokhoz viszont senkinek sem tiltják meg, hogy növelje az egyesülete létszámát.

turulmadar1 2010.12.05. 22:24:02

Nincs nekem semmi problémám, csak a befolyásolókkal és a befolyásolhatósággal meg az eljárással volt bajom,mivel semmi olyan extrát nem írtam ami nem fért volna ott el.Egyébként egyáltalán nem foglalkoztat ez a kérdés annyira mint ahogy tűnik,csak a buli kedvéért írok néha ide (vissza az oldalra)Van nekem fórumom ahová tényleg sokat írok,és ott nincs ám baszogatás cseszegetés,sőt még ilyen kommunista sablon szabályok se mint a Ppko-n,sokkal durvábban vágjuk egymás arcába a dolgokat,de még sincs személyeskedés,na olyan 1 igazi fórum,ott lehet eszmét cserélni rendesen.Sőt az is érződik az egyet nem értés ellenére, h nagyon tiszteletben tarjuk egymás nézeteit!Különben a Ppkon is szinte minden taggal tök jóba vagyok,csak szerintem van 1-2 idióta akinek b..... a csőrét az igazság és a tény...De sajna ilyen a világ,mindig a rosszindulat a pénz és az érdek vezérelt mindent,és ezután is így lesz.
Szóval ezt a részét lezártam.Jöhetnek a szabályok!

Dzsala elnök 2010.12.06. 09:55:24

@turulmadar1: innen nem töröltem eddig senkit, de ha politika lesz a téma, azt moderálom, mivel ez egy PINGPONG oldal!

Dzsala elnök 2010.12.06. 10:04:20

@captain laci: erre mondtam, mindenki másként értelmezi az amatőr nem amatőr kérdést, ezért nem lehet értelmezésre bízni éppen most bizonyítottad!

gáz, hogy olyan csapatban történt hiba és magyarázzák a szabályokat, ahol külön versenyeket is szerveznek

Diadalmas Szufla3 · http://szufla.fw.hu 2010.12.06. 13:26:08

@Dzsala elnök: Pedig gyurcsányozást nagyon szeretnénk itt olvasni! Ez újdonság lenne:-D

morocz_tamas 2010.12.06. 13:55:09

@Diadalmas Szufla3:
Sátán - Gyurcsány ... rímel.
Egyértelmű bizonyíték. ;-)

captain laci 2010.12.06. 14:09:51

Dzsala elnöknek: Biztos ismered a mondás, hogy csak az hibázik aki dolgozik, ezért én nem tartom gáznak, hogy hibáztunk egy egyébként félreérthető kérdésben. A szabályok magyarázása pedig fontos, hogy valahogy közös nevezőre jussunk alapvető kérdésekben, ebben sem látok semmi gázt. A saját embereimet pedig akkor is meg fogom védeni ha lecikiznek ezért.

Dzsala elnök 2010.12.06. 17:46:48

@Diadalmas Szufla3: minden gyurcsányozót és orbánozót lemoderálok :)

Diadalmas Szufla3 · http://szufla.fw.hu 2010.12.06. 23:03:31

@captain laci: Laci előtted le a kalappal! Régóta és lelkesen csinálod. Én azóta ismerlek mióta még egy csapattal játszottatok a ker II-ben és ott voltunk ellenfelek. Meg kell nézni a Kispest mostani létszámát és eredményeit. Szerintem ez a lényeg, még ha valami elcsúszik is! Minden tiszteletem a Tiéd!

groschan 2010.12.07. 13:17:47

@Diadalmas Szufla3: Nem, mert a bulvártémát sem szeressük :)
süti beállítások módosítása