Szokásomtól eltérően - a megszólalási lehetőséget értékelve - én is osztályoznám a tegnapi meccsünkön játszott játékosaink teljesítményét és mellette - bár már egyáltalán nem tervezett  - az ősszel írt két levelem zárását is leírom, mivel mindenki beleadta szívét-lelkét.

1-5-ig értékelve:

Géza bácsi: 5+, Kaiser János igazolt távolmaradása miatt 4 nappal ezelőtt szóltam neki, hogy játsszon velünk e meccsen. 76 évesen újra vállalta és példamutató hozzáállását, játékát és nyert meccsét csak megköszönni tudjuk.

Kálmán: 5+ mint mindig hozta magát és nagyszerűen játszva 3 győzelmet aratott.

Laci: 5+, a szezon legjobb játékát produkálta, annak ellenére, hogy nem sikerült meccset nyernie, 3  db 2:3 meccse volt, ami biztató a körülményeket figyelembe véve főleg.

Peti (a szurkoló): 5+, megszűnt csapata ellenére eljár és szurkol nekünk, köszönjük.

István: 3,5, szerettem volna min. 3 nyert meccsel segíteni a csapatot ez nem sikerült. Péterfy András elleni meccsemen nem sikerült a 2-3 meccslabdáról nyerni és még az ütőmet is a 2 m-re tőlem levő labdakarámba dobtam a végén, ami nem szokásom, amiért ott is elnézést kértem és itt is megteszem. Elnézést kérek.

 

Az alábbi soraim célja nem valami visszafordítása, hanem az, hogy ne tegyünk már úgy, mintha minden rendben lenne, hanem tegyünk valamit ellene.

Még mindig akad olyan, aki hajlamos magát/magukat felmenteni és a felelősséget áthárítani vagy a "felmenőkre” ,  a meccs fontosságára vagy a" takaró" szabályokra - mint tegnap is - így írok.

Úgy látszik sokat növekedett az utóbbi időben az Alu-kor ázsiója. Sikerült, az, ami még eddig senkinek: otthon és idegenben szerepeltett az ellenfelünk olyan játékost, aki kiemelkedik az osztályból , sőt…..

A most játszó „beugró”- aki elmondásuk szerint korábban NB1-es szintű játékos volt - amihez gratulálunk -  és még ma is fiatal, sokat sejtető  adata, hogy a pinyo.hu statisztikája szerint idén tavasszal még nem játszott meccset az ellenfél színeiben….

Az őszi 2 levelemet követően sajnos nem látom azt, hogy valamit kézzel fogható történt volna/ történne. Egyedülálló módon így mi kiérdemeltük, hogy mind a KSI-ben, mind itthon láthatóan nem ebbe az osztályba való játékost szerepeltetett ellenük a vetélytársunk és mellette az ellenfelünk másik 2 sztenderd tagja újra ülve nézte végig a meccset. Ez a momentummal újra döntően befolyásolva az adott mérkőzés és az egész bajnokság végeredményét. Esetünkben így 4-5 ember egész éves sportolását, sportszeretetét és „munkáját”.

Hogy ez mit jelent pl: nem a mi esetünkben érzékeltetésül két adat, nem tőlünk, hanem engedelmükkel a szimpatikusan játszó még a bajnoki címért versenyben lévő csapaté:

Ősz: Miki - Poén 14:2 (említett játékos 4 nyert)

Tavasz: Poén-Miki 11:5 (említett játékos  nem játszott)

Ha az emberek nem változnak, akkor a szabályokat kell, úgy megváltoztatni szerintem, ahogy az őszi levelemhez az egyik kommentelő írta: „ tenni kellene valamit, hogy ehhez hasonló visszaélések ne történjenek meg”.

Ez úgy látszik csak kérés és felvetés maradt egyelőre 2010/11-ben.

 Csánki FerencPuskás ImreCservenka AttilaPéterfy András
Horváth Kálmán3 / 03 / 13 / 11 / 3
Letanóczki István3 / 20 / 33 / 12 / 3
Héregi László2 / 30 / 32 / 32 / 3
Mester Géza3 / 22 / 30 / 31 / 3

Szerző: wellcamino  2011.04.19. 08:23 15 komment

Címkék: miki ker1 alukor

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvse.blog.hu/api/trackback/id/tr852838832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeviPP 2011.04.19. 12:15:27

Kedves Wellcamino!

Nem kétséges, szerintem legalábbis teljesen igazad van abban, hogy etikátlan az, hogy egy fontos meccsen egy addig nem játszó egyesületi tagot szerepeltet egy csapat. (Ha jól emlékszem, 3 évvel ezelőtt a kerületi szövetség el is vett egy mérkőzést a Centerline IV-től, mert Fail Györgyöt szerepeltette a kiesési rangadón az ABK egyik csapata ellen.)

Számomra azonban nem világos, hogy mi lenne a javaslatod a problémafelvetésen túl. Kérlek, tegyél javaslatot, hogy hogyan módosuljon a szabálykönyv annak érdekében, hogy az ilyen visszaélésnek tűnő esetek megszűnjenek!

Mindazonáltal számomra furcsán hangzik egy ALU-KOR csapattag szájából/billentyűzetéből az, hogy "az adott mérkőzés és az egész bajnokság végeredményét döntően befolyásoló" etikátlanságról panaszkodik.
Ugyanis az, hogy az ALU-KOR mindig a Hajló utcai épületben játszik (kerekesszékes játékosa miatt teljesen jogosan!), legalább akkora helyzeti előnyt ad a Ti csapatotoknak, "döntően befolyásolva az adott mérkőzés és az egész bajnokság végeredményét", mint az, hogy valamely csapat egy erősebb ellenfél ellen a lehető legerősebb játékosát szerepelteti. Ellenben míg ez utóbbi szabályos, addig az általatok pályául használt aula az asztalitenisz szabályai szerint nem az. A kőpadló ugyanis azon túl, hogy szabálytalan, balesetveszélyes (pl. iskolás korunkban mást se hallottunk, mint hogy ne rohangálj a folyosón, mert elesel és betörik a fejed), ezáltal sportolásra alkalmatlan. A közvetlenül az asztal mögül világító fénycső pedig a szabálytalanságon túl szimplán zavaró, és magát a játékélményt teszi teljesen tönkre.

Nem elbagatellizálva vagy bármi módon lekicsinyelve az ALU-KOR csapattagok keserűségét, melyet a MIKI magatartása miatt éreznek, hadd kérjem ezúton a csapatot, hogy a sport szeretete és élvezhetőségének fenntartása érdekében, amennyiben lehetőségük van rá, legyenek kedvesek keresni egy olyan termet, ahol nem keltik hétről hétre azt az érzést az oda ellátogató sporttársaikban, mint amit ebben az esetben ők voltak kénytelenek elszenvedni egyik ellenfelük miatt. Úgy gondolom, hogy egy olyan csapatnak, akik minden alkalommal pályaválasztók, erre különösen tekintettel kell(ene) lenniük.

A legjobbakat,
Retek Levi (abc centerline)

wellcamino 2011.04.19. 13:52:00

Szia Levi!

Köszönöm, hogy hozzászóltál.

Valami miatt leveled nálam nem jelenik meg a hozzászólásoknál, ezért engedelmeddel idemásoltam.

Javaslat az pl: hogy minden csapat nevezzen meg az idény elején pl.: 5-6 játékost, aki abban a csoportban és abban a csapatban játszik és kész. Más sportágakban ez működik. Ez a ideoda játszás, "alvó" korábban X szinten játszó játékos bedobása a "fontos" meccsre máshol tudtommal nem működik. Ez csak akarat kérdése.
A meccs előtt le is lehetne ellenőrizni, hogy aki ott van annak van-e engedélye játszani. Egyébként itt is, csak bizonyos csapatoknál jön a téma elő újra és újra.

Ebben az évben játszom életemben az első "évadom" igazi amatőrként és a körülmények számomra adottak voltak. Azt is el tudom képzelni, hogy az előző években amikor az Alukor jobbára mindig a tabella vége felé helyezkedett el, ezt nem sokan kérték számon.
Én személy szerint sohasem cserélnék egy kerekes székes sportársammal sem és a számára és csapatának adott előnyökkel sem. Sajnos Mo-n sokat használt általános intézményekbe sem tudnak bejutni. Ha van más megoldás korábban már kifejeztem nekem nem probléma, elmentünk a Mikihez, a Szüvhöz is megyünk és az utolsó fordulóban a Szuflához is, itt mivel a helyünk foglalt lesz.
A helyet ha jól tudom ingyen kapjuk és egy hányatott sorsú - 2.csapat idén megszűnt - esetében ez nem mellékes, persze nem mentség - úgy, hogy a korábbi helyen duplájára emelték volna a bérleti díjat.
Az is igaz, hogy az idelátogatók szerint azért nem a legrosszabbak itt a csoportban a körülmények, persze mindenki másképp itéli meg.

Mivel az a legjobb, ha mindenkinek jó és lehetőleg a kérések teljesíthetőek csak a kérésed tiszteletben tartom és tolmácsolom, hogy a játék legyen újra a lényeg.

Jó játékot,

üdv.:István

morocz_tamas 2011.04.19. 14:31:03

Sziasztok!

Én csak annyit jegyeznék meg, hogy Péterfy Andrásnak szerintem van játék engedélye szeptember óta a MIKI-hez.
Máshol nem is játszik tudtommal.
Gondolom Fail Gy. esetén azért történt pontlevonás, mert vagy nem volt engedélye, vagy mert magasabb osztályban játszott már többet és már nem játszhatott volna alacsonyabb osztályban.

üdv
m.t.

wellcamino 2011.04.19. 15:25:43

@morocz_tamas:

Szia Tamás!

Köszönöm visszajelzésed.
Én örülnék akkor ha játszana is minnél többet mindenkivel, ne csak 1 meccset, ami a 3.helyről dönthet. Bár ez kétségkívül emeli csapatunk jelenlegi image-t.
Bár tanult játékát kívülről nézve messze nem ez az ő súlycsoportja, ezt is mindenki látja.

üdv.: István

LeviPP 2011.04.19. 16:11:02

@wellcamino:
Nevezés és nevezési szabályok most is vannak. Amit Te írsz, hogy legyen 5-6 játékos, és utána nincs változtatási lehetőség, azzal az a baj, hogy ha 4-nél több játékost lehet megadni, akkor továbbra is fennáll az "alvó" játékos lehetősége. Ha 6-nál kevesebbet, akkor pedig állandóan kiállási problémák lesznek. Ezért ez az ötlet így nem elég jó.

LeviPP 2011.04.19. 16:15:36

@morocz_tamas:
Volt engedélye, és még nem játszott 5-ször máshol (a 6. fordulóban történt az ominózus óvás). Sőt, ebben a csapatban is játszott már korábban az idényben.
users.atw.hu/centerline/CIVsorsol2007_2008.html

lpfy48 2011.04.19. 16:37:17

Szia István!

Már tegnap is kifejtetted ezt a fiamnak a mérkőzés végén, amit én is elég sportszerűtlennek tartok, mert nagyon megbántottad. A pontositás kedvéért Andris valóban volt NB1-es játékos egy évig 15 évvel ezelőtt. Azóta nem játszik. A mi csapatunk 7 főből áll, ebből 5-en 62 év felett mindenféle nyavalyával. Én például az egész őszt ki kellett hagyjam sérülés miatt. Úgy gondolom, hogy nincs az előirva, hogy egy adott mérkőzésen az ellenfél mondja meg ki játszhat, ki nem. Egyébként nem a feljutásotokat akadályoztuk meg ezzel a győzelemmel. A POÉN ellen éppen ezért nem játszott Andris tavasszal, hanem én játszottam helyette betegen. Nem akartuk úgy befolyásolni a feljutást, hogy pont ellenük játsszon oda-vissza. Ami pedig azt a nagy különbséget illeti, két meccset két poénnal nyert meg döntő szettben és a másik két meccs sem volt sima. Például neked is két meccslabdád volt ellene, pedig állitólag te csak egy éve asztaliteniszezel. Nem szép dolog vereség után szemrehányást tenni az ellenfélnek. Ezzel elintézted, hogy a jövő héten nem tudok rá számitani, ezért lehet, hogy még a Rákosmente is meg fog titeket előzni.

Baráti üdvözlettel

Péterfy Laci

wellcamino 2011.04.19. 18:22:09

@lpfy48:

Kedves Laci!

Köszönöm a jelentkezésed.

Először is sajnálom, hogy a nyavalyák (remélem nem betegségek) kínoznak beneteket ezt senki nem kívánja senkinek.
Azt hiszem ebből a szempontból a korban 14-15 évvel előttetek járó - egyik legsportszerűbb ember, akit ismerek -Géza bácsit is megillette volna valami, annál az ominózus csusza jelenetnél tök jelentéktelen 4:4-es állásnál, mégha mindenki másképp látta is.

Az említett témával én már nem akartam foglalkozni, elsőként gratuláltam is mindenkinek, de a végén felparázslott a hangulat szurkolónk, talán a csapat és a fiad és talán más között is, amikor hátul pakoltunk, ekkor értem én is oda.
Lehet, hogy már itt keverednek a dolgok én nem emlékszem, hogy olyasmit mondtam volna a fiadnak, ami bántó vagy nagyon bántó lett volna.
Annyit mondtam neki, hogy a felelősség az övé és nem háríhatja át, akkor amikor azt mondta, hogy téged kérdezzelek, miért játszott.
Azt mindenki látja, hogy az ő szintje más, nem a miénk.

Azért, hogy mennyire másképp gondolkodunk arra példa, hogy nekem és azt hiszem mondhatom többes számban is eszem ágában sincs feljutni,ezt már többször elmondtam.
Az 1 év ping pong az stimmel bajnoki rendszerben, de nem állítólag. Erről beszéltünk is tegnap, akkor még nyugodt körülmények között.
A Rákosmente nyugodtan előzzön meg bennünket, ők mindig úgy állnak fel, ahogy kezdték és minden meccsen, nincs hókuszpók. 2-szer ki is kaptunk tőlük, azaz meg is érdemlik az én meglátásomban.
A személyeskedést én messze próbálom kerülni, a jövőben is erre törekszem.

Itt a jelenséget tartom rossznak (és a szabályt mely erre lehetőséget ad) akár nélkülünk, akár velünk és ezután a meccs után írtam erről utoljára.

Szintén baráti üdvözlettel, őszintén jó egészséget kívánva:
István

főszuflák 2011.04.19. 22:12:16

Érdekes volt nézni a vitát. Korábban is azt mondtam, hogy nem érdemes vitatkozni ebben a témában a szabálymódosításról, mert azt nem lehet megtíltani, hogy valaki ne játszon csak azért mert az nem tetszik valakinek. A lényeg, hogy le legyen igazolva és ne fennt legyen megadva. A nagyobb egyesületeknek mindig könnyebb lesz, mert sokan vannak. Istvánnak üzenem, hogy ne menjen feljebb játszani(bár %-a alapján mehetne), mert egyetlen osztállyal feljebb is előfordul pl. hogy pénzért játszik valaki. Persze felfogható úgyis, hogy közel a profi szint. Budapestben is rendszeresen előfordul, hogy bizonyos csapatokban néhány meccsre beugrik egy játékos, aki lennt van megadva. Ez teljesen normális, ez csak az ujoncoknak furcsa.
Örülök, ha végre feljut a Szüv, mert akkor ennek az oldalnak is lesz a budapesti bajnoksághoz köze.

A Hajló utcában tavaly mi is játszottunk bp.ben, szörnyűűűűűűű, igaz a mi világításunkat sem szereti mindenki( most jó).
A Fail Gy. valószjnűleg fennt lett megadva és az lehetett a baj. Amúgy már várjuk a Centerline elleni remélhetőleg ezüstderbit.
Egy jó hír a végére Istvánnak: Szabó Józsi nem játszik ellenetek, mert éppen nem ér rá!!!

Dzsala elnök 2011.04.19. 22:29:59

Akkor hozzászólok én is!
Elöljáróban: holnap Andris biztos kiteszi: SZÜV - Rákosmente 11-5

Amit én el tudnék képzelni feltétlenül:

- false kiemelés büntetése (elméletileg ezt lehetne most is, tudtommal Failnál is ez volt, olyan volt fent 4.-nek megadva, aki sosem játszott, nem is tartózkodott az országban), ez ugyanis gyakori, ehhez persze pontos definíció szükséges
- átigazolási időszak rövidítése (ne lógjon bele a tavaszi szezonba, ne lehessen utolsó pillanatban beleerősíteni) illetve az igazolt játékosok és igazolások nyilvánossá tétele, hogy mindenki lássa, hol ki játszhat!

Dzsala

BaseLiner 2011.04.20. 00:05:45

Kedves Wellcamino !

Különböző szintű játéktudásokkal rendelkezünk, és erre alapozni egy szabályozást: diszkriminatív lenne. Ha az adott játékos (Péterfy András) szerepel az ebben a bajnokságban szereplő csapat (Miki SE II.) tagjai között, akkor ő teljes joggal játszhat az 1-30. forduló bármelyikén, bármely csapat ellen! Szeretnél változtatni a szabályokon ebben a vonatkozásban, de mégis hogyan? "Aki korábban NB1-ben játszott, az nem játszhat kerületi szintű bajnokságban" :D esetleg: "Lakatos Andrea és Péterfy András vagy csak ősszel, vagy csak tavasszal játszhat az ellenfél csapat ellen" :D Vagyis: ha logikusan belegondolsz, a te problémádra nem létezik jogilag elfogadható megoldás. Azt lehet szabályozni, hogy egy játékos játszhasson vagy ne játszhasson (és hányszor) különböző szintű bajnokságokban/különböző csapatokban, egy szezonon belül. De Neked most csak az a problémád, hogy a fent említett játékosok túl erősek. Márpedig a játékerősség alapján való szabályozás: DISZKRIMINATÍV lenne.
Az, hogy az Alukor ellen ősszel is és tavasszal is játszottak a lényegesen nagyobb játéktudással megáldott játékosok, nem a jog, nem a szabályozás területére, hanem az ETIKA területére tartozik. Ebből a szempontból meg nem tanácsos elítélni senkit sem az adott helyzetben, mert könnyen a visszájára fordulhat.

wellcamino 2011.04.20. 07:11:16

@BaseLiner:
Kedves mindenki!

Köszönöm a pro és kontra hozzászólásokat, szerintem jelent ez valamit, hogy ez a téma már 3.-szor és még mindig megmozgatja az embereket, akár a szabályok területére akár az etika területére vonatkozik.

Üdvözlettel:
István

főszuflák 2011.04.20. 08:14:36

@Dzsala elnök: Gratula a győzelemhez, a végén még feljuttok! Én már várom, hogy bp-ről is legyen szó ezen a honlapon, mert ott már nem érdemes vitatkozni a szabályokon. Igaz ott sem minden jó, de egy ideig még nem lesz nagy változás.
A megadott emberek szerepe tényleg fontos. A budapest igyekszik betartani, de nem mindig sikerűl, ha változás van a csapat feláálásában szoktak változtatni még ősszel, tavasszal már nem lehet.

morocz_tamas 2011.04.20. 08:16:11

Egyetértek BaseLinerrel.
Még csak annyit fűznék hozzá, hogy a hangos kiabálás - bizonyos mértéken felül - szintén etikátlan.
süti beállítások módosítása