Remélhetőleg feldobom a kommentezési kedvet ezzel a témával. :)

Van akinek tetszik a jelenlegi rendszer, van akinek egy része tetszik, egy része nem és van, aki úgy elégedetlen az egésszel ahogy van. Itt a lehetőség, oszd meg a véleményed, mondd el, Te mit csinálnál másképpen. A véleményeket némileg szűrve és rendezett formába téve továbbítom az elnökségnek.

A pontok alapján könnyebb nektek írni róla, ha valaki feldob még jó témát, azt utólag is belerakom, erre való a számozásba hagyott rés :)

Témák:

A: vélt vagy valós problémák

1 - oldalrajátszás (kerület 1-ben és 2-ben)
2 - felfelé játszás
3 - halasztások módja, száma és elfogadható okai, visszatartó erő
4 - fiókcsapatok közti erőkülönbség (azaz mi van, ha a VIII-as csapat erősebb mint a III-as :) )
5 - ki nem állások száma, okai, visszatartó erő
6 - mozgássérült csapatok pályaválasztása, mikor, hogyan
7 - pályanélküli csapatok hogyan oldják meg a meccseket (beleértve halasztásokat is)
8 - bajnokok feljutása, vagy feljutni nem akarása

B: működő rendszer, jó vagy nem jó

21 - volt ilyen ötlet is: szuper liga (egy 16-os csoport), II. osztály (két 16-os csoport), kezdő osztály (egy 16-os csoport)
22 -egyéb bajnoki rendszer elképzelése
23 - egyéb ranglista rendszer elképzelése (pl. mint a sakkban)

C: egyéb

31 - elkélne véleményem szerint egy új weblap a kerületi bajnokságnak, várom a terveket, ötleteket
32 - bármi más

Szerző: Dzsala elnök  2011.03.23. 11:51 13 komment

Címkék: ötletbörze

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvse.blog.hu/api/trackback/id/tr802764575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főszuflák 2011.03.23. 22:14:58

Igaz, hogy sosem játszottam ebben a bajnokságban, de mint a Szufla Se csapatvezetője és mint a Budapesti Asztalitenisz Szövetség korábbi versenybírója van véleményem.
Szerintem szükséges változtatás, de csak annyira, hogy ne csökkenjen a csapatok létszáma és továbbra is erős, szívnonalas maradjon a bajnokság.
A:
Ha a csapatok egységesen szeretnék, akkor lehet úgy csinálni, hogy ugyanazon a héten ne játszhasson valaki 2 meccsen(max.1 kerület 1 bp)). Kerület 1-ben mindkét csoportban ne lehessen játszani ugyanannak a személynek. Ker.2-ben pedig csak a magasabb számú csapatból mehetnének át, de nem ugyanazon a héten.
A felfelé játszás max.5 szezononkét maradhat, de lehet a bp.-vel azonos max. 4 is.
Az erőkülönbséget nem lehet szabályozni, nem lehet kötelezni valakit, hogy a jobb játékosnak feljebb kell játszani, illetve azt sem, hogy x csapat ellen 1 évben egyszer beszáll valaki.
Ha komolyabbá tesszük a bajnokságot, akkor a halasztást is komolyabban kell venni. Csak azért mert valaki nem ér rá, nem szabad halsztani. Ha az egyik csapat nem megy bele, akkor nem lehet mit csinálni. Nem 4 játékosnak kell alkotni egy csapatot.
Ha valkinek nincs pályája, azzal is kellen valamit tenni. Tudom, hogy nehéz szerezni pályát, de akinek van, annak pénzbe kerűl. így ha nincs pályája valakinek, akkor is a "hazai" meccsei rendezési költségeibe be kellene szállnia.
Az nem baj, ha nincs annyi csapat, de azok minél jobb körülmények között játszanak. Ebben segíthetne a budapesti régióvezető is, hogy jobban támogassák a budapesti asztaliteniszsportot.
A ki nem állás szabályainál 3 ki nem állás után törlés, bizonyos esetben büntetőpont.
Mozgássérűlt csapat kaphat kedvezményt, de csak akkor, ha nem él vele vissza.Volt már rá példa bp.ben is.

B.
Hosszútávon nem kell 2 db. ker 1, nincs annyi erős csapat. Ez a szuperliga, 2 db. ker2 kezdő jónak tűnik, de lehet keverni a többi kerületet is.
A feljutás bp.-be nem lesz könnyebb, mert egyesületet kell alapítani+sportorvosi.

Egy biztos, nagyon át kell gondolni, hogy van-e értelme változtatni. Ha komoly bajnokságot akar a többség, akkor mindent komolyan kell venni, de szerintem sokaknak ez nem lenne jó. Azért hajrá!!!!

Dzsala elnök 2011.03.23. 22:22:22

@főszuflák: 4-es
félreértések elkerülése végett:

természetesen nem arra vonatkozott a 4-es pont, hogy egy erős játékos játszhat-e lejjebb, mint egy erősebb csapata.

De az nonszensz, hogy pl. feljutna a Győri ETO III. a ker1-be, oda felteszi a sokkal gyengébb V-ös csapatot, a III-as pedig tovább királykodik a kettőben

tehát nem emberek, hanem csapatok erősorrendjéről írtam! azt gondolom, hogy ez már inkább elvárható!

főszuflák 2011.03.23. 22:28:38

@Dzsala elnök: Értem mit írsz, de szerintem jogilag ezt sem lehet megtíltani. Ha a feljátszási szabályokat betartják, mindenki ott jászik, aki akar.

Diadalmas Szufla3 · http://szufla.fw.hu 2011.03.23. 22:31:16

@főszuflák: Én Sári Mesterrel egyetértek, mint beosztott szuflák (így továbbra sem fizetek neki tagdíjat :-)

főszuflák 2011.03.23. 22:35:00

@Diadalmas Szufla3: Ha csütörtökön 4 meccset nyersz a márciusi tagdjfizetéstől eltekintek Nálad, de csak akkor ha nem játék nélkűl lesz.

Dzsala elnök 2011.03.23. 22:49:45

@főszuflák: ezzel nem feltétlenül értek egyet. Hiszen országosnál és budapestinél is ki kell (vagy kellett)emelni 4 embert, ami valaha erősorrend alapján volt!

Kinek jó, ha négy kutyaütő játszik feljebb? Ha jól rémlik országosban az indulási jog átadása is kötődik ahhoz, hogy a régi és az új csapat összetételében x% azonosság legyen!!!
Ez nincs meg akkor sem, ha egy bajnokcsapat egy lentebbi csapatot indít maga helyett feljebb!
Sőt annó valaha régen talán még a meccslapra is erősorrendet kellett írni.

De hát a nevében is benne van, II-es csapat, III-as, stb.

Dzsala elnök 2011.03.23. 22:50:32

a többi egyébben egyetértek! :)

főszuflák 2011.03.23. 22:58:59

@Dzsala elnök: Azt nem mondtam, hogy ez így jó, de nem lehet megtíltani. Kell írni erősorrendet, de lehet jobb jétékost, játékosokat nevezni lejjebb. A Hiteka egy jó példa, ha csak 5-5 meccsen játszik a két jobb ker1-ben, már benntnaradhatnak, de ez szabályos mert lenntre nevezték őket. Az igaz, hogy pl. ilyen meccsek miatt jött vissza hozzánk Dezső(és persze nem szerette volna alázni a Szüvösöket tavasszal). Nem lehet kötelezni a Bajusz Petit, hogy csak ker 1-ben játszhat, mert elvégre még ott is túl jó.

Dzsala elnök 2011.03.24. 08:11:48

@főszuflák: ja, az teljesen rendben van, de nem lesz a II-es csapat 1 embertől erősebb az I-esnél

kiss a camel 2011.03.25. 13:00:54

Az autóklubból vagyok, szerintem a szuper liga jó ötlet.
Mi mindig lejágyszuk a heti meccseinket, még ha tudjuk, hogy csak 3 ütőképes játékosunk lesz azon a héten. Többször kértük a főnököt (Kálmánt), hogy halasszon, de nem volt hajlandó. Hozzá kell tennem, hogy egyetértek vele. Úgy hogy ezt a dolgot kontrolálni kellene, és mindenki játsza le a heti meccsét.
Ha egy klubbnak több csapata van, azzal nincs mit kezdeni. Többnyire baráti társaságok játszanak egy-egy csapatban, lehet hogy a VIII-as csapat sokkal erősebb mint a III-as csapat. Ezzel nincs értelme foglalkozni.
Ha valaki nem szeretne magasabb osztályban játszani azt sem kellene piszkálni, mert a játék miatt csináljuk többnyire, lehet, hogy extra terheket nem akarnak a vállukra venni. A Bp bajnokság pedig azért sokkal komolyabb.
Azt viszont nem bánnám, hogy a többi kerület bajnokságait is integrálnák a miénkbe. Szerintem sokat lendítene a szinvonalon, erősebb bajnokságunk lenne.
süti beállítások módosítása