Holnaptól elkezdődik Gdanskban az ezévi asztalitenisz eb. A kérdések továbbra is a szokásosak:

  • sikerül-e a német hengert megállítani a férfiaknál (csapatban szinte esélytelen, párosban és egyéniben kis esélyt adok rá)
  • kínai vagy európai játékos nyeri-e a női egyéni (illetve páros) versenyt :)
  • lesz-e csoda, és valamelyik nem-kínai női csapat nyeri az aranyat (ez csak a magyar vagy a román csapat lehetne az erőviszonyokat figyelembe véve)

A magyarok közül érmet csak a női csapat, a Póta-Tóth páros (ez a legesélyesebb), illetve egyéniben Póta vagy Tóth nyerhet reálisan nézve. Az esélyeink azonban korántsem olyan jók,mint 5-6 éve. Kíváncsian várjuk az ifjú Lakatos szereplését, aki első EB-jén fog részt venni!

Az interneten lesz közvetítés itt: http://ettu.laola1.tv/

Szombaton este 7-től adják a női csapat lengyel-kínai csapat elleni rangadóját, mindenkinek ott a helye a gépek előtt!

Szerző: groschan  2011.10.07. 10:57 15 komment

Címkék: válogatott eb

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvse.blog.hu/api/trackback/id/tr313284570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morocz_tamas 2011.10.07. 12:24:59

Jól rászoktam én is ezekre a közvetítésekre...de sajnos a szombaton maximum telefon modemes interneten tudnám nézni....az meg nem az igazi.

necces 2011.10.08. 22:16:08

Nyertek a lányok ! 3:2 a vége.Európa szégyene,főként a honosító országoké, hogy teli van az EB kínaiakkal !

Gabrelius 2011.10.09. 09:54:11

Sajnos ez már túlmutat a szégyenen, Európa már nem is saját maga alatt vágja fát, hanem már el is ásta magát ezzel a magatartással, mint az élet más területein, nem védi meg saját magát.... :(:(:(

De a lényeg Petra nagyon szépen játszva mosta le a végén ellenfelét!

groschan 2011.10.09. 13:21:12

A nők már a 8 között vannak, a mai meccsnek már nincs tétje. A fiúk nagyon szépen javítva a tegnapi fiaskón legyőzték az angolokat sima 3:0-ra, így azt hiszem már mindenképp benntmaradnak az első osztályban. Este pedig a fehéroroszok ellen a 8 közé jutás a tét!! Szamszonov eléggé gyengén játszik (kikapott a névtelen Pitchford-tól és Szmirnovtól is), talán el lehet most kapni, és akkor megint összejöhet a legjobb nyolc, mint a vb-n!

groschan 2011.10.10. 08:07:15

Óriási bravúrral 8 között a férfiak is! Ilyen már nagyon-nagyon régen nem volt! Három 3-2-es meccset nyertek meg a mieink (Szamszonov simán nyerte mindkét meccsét). A 8 között az igencsak megerősödött portugál csapat jöhet.

A nőknél meg kissé bánhatjuk, hogy megnyertük a lengyelek elleni meccset, mert így a "kínai" ágra kerültünk az "európai" helyett. A németek ellen megszerezhetjük az érmet, aztán viszont a minden bizonnyal verhetetlen holland csapat jön.

groschan 2011.10.10. 11:47:14

Úgy néz ki meglesz az érem a nőknek, Tóth Kriszta ugyan elvesztette az első meccsen a kellemetlen stílusú Ivancan ellen, de Póta nagyon simán nyert, Lovas Petra pedig 0-2-ről fordítva behúzta a második meccset is, 2-1 ide!

groschan 2011.10.10. 12:14:21

Sajnos Pótának nem nagyon ízlik Ivancan stílusa :(

Közben belenéztem ebéd közben a Dvorak-Timina meccsbe, elég vicces. Timina védő, Dvorak (aki támadó) arra játszott, hogy az időszabály életbe lépjen, addig csak középre, nagyon biztosan pörgetett. El is vesztette az első szettet, de a másodikban 7-7-nél életbe lépett az időszabály, és innentől a fiatal spanyolnak jobbak az esélyei (meg is nyerte a második szettet).

groschan 2011.10.10. 12:47:23

Tóth Kriszta viszont hozta az utolsó meccset, így a magyar csapatnak megvan az első érme ezen az EB-n!

groschan 2011.10.11. 13:04:54

Sajnos nagy csatában kikaptunk a címvédő holland-kínai csapattól, kár érte, nagy sanszunk volt nyerni, Póta Gina (bár remekül játszott), de nem bírta jól idegekkel a faszültséget és mindkét meccsét döntő szettben elvesztette :(

necces 2011.10.11. 16:11:47

@groschan: Teli van a tököm, az kínaiakkal telitömött, állítólag európai csapatokkal. Van bőr a pofáján, lengyel,holland, stb.,nemzeti válogatottnak nevezni magát, bármelyik ilyen bandának ? Egy magyar,Szőcs Bernadett lesz a döntőben, igaz román színekben. Szép volt lányok!

Gabrelius 2011.10.13. 11:09:53

Ma nagyon sok magyar lép pályára, gyakorlatilag az összes indulónk,egyéniben és párosban! Eddig egyedül Lakatos Tamás páros szereplésének van vége, sajnos szlovák társával kiestek a selejtező körben egy izraeli páros ellen, Tamás egyéniben javíthat, selejtezőt megnyerte! A többi selejtezőt nyerték a magyarok, ahol volt egyáltalán...!

groschan 2011.10.14. 13:00:33

Az már biztos, hogy nem lesz német győzelem férfi párosban, Süss sérülése miatt a címvédő páros nem indult, a többi német kiesett. Lehet viszont magyar győztese még a férfi párosnak, mert a Jakab/Kosiba kettős az első helyen kiemelt párost is kiverve már a legjobb 8 közé jutott! Sajnos a Lovas/Pergel páros kihulott, de egyéniben mindhárom éljátékosunk hozta a papírformát és a legjobb 16 közé jutott. Itt Póta nagy pechre a Tóth Krisztát a 2002-es döntőben legyőző Ni Xia Liannal fog találkozni, aki három meccslabdát hárítva verte a sokkal kellemesebb stílusú cseh Hadacovát :( Reméljük Gina legyűri a még mindig nagyon erős (pedig már bőven elmúlt 40 éves!) kínait. Lovas Petrának szerencséje van, mert a címvédő Pavlovicsot kiverte az orosz Noskova előtte, így van lehetősége életében először a legjobb 8 közé jutni! Most folyik a Li Jie - Strbikova meccs, reméljük a cseh lány nyer, mert ennek győztesen lesz Tóth Kriszta ellenfele. Egy kis szerencsével és jó játékkal akár három játékosunk is 8 közé juthat!

groschan 2011.10.14. 17:30:11

A lányok nyertek párosban, így már biztosan van mégegy érmünk! Jakabék sajnos kikaptak a negyeddöntőben rutinos ellenfelüktől, így nem sikerült a történelmi éremszerzés a fiúknak idén sem.

groschan 2011.10.17. 10:21:40

Ennyi volt, két bronzérem jutott most nekünk, sajnos párosban 4:3-ra, Póta egyéniben 4:3-ra, Tóth Kriszta 4:2-re (szoros meccsen) kikapott. Nem történt semmi meglepetése (eltekintve a pocakos, kb. 45 éves Karakasevics éremszerzésétől). Női egyéniben nem sikerült a bravúr a német Ivancannak, így ezúttal kínai aranyérem született, férfiaknál pedig Timo Boll az 5. egyéni európa bajnoki címét is simán megszerezte, egy-egy ásítást is elnyomott közben. A döntőt megint Patrick Baummal játszotta, aki úgy tűnik garantálja, hogy Boll után is unalomba fulladjanak az egyéni küzdelmek :)

Egy szó mint száz: küldjük vissza kínába a kínai játékosokat, és vigyék Bollt is magukkal, ha izgalmas EB-ket akarunk nézni :)

morocz_tamas 2011.10.17. 11:25:41

Lehetséges, hogy Boll egy átplasztikázott kínai?? (Ti Mo Boll)
süti beállítások módosítása